Dubbelsteyn

Dubbelsteyn, de locatie van het Parkhuis gelegen aan de Dubbelsteynlaan, biedt plaats voor 36 bewoners. Het gebouw is in 2020 gerealiseerd en meteen gang verbonden met locatie Middenhoeve, waar zich onder andere de Brasserie van het Parkhuis bevindt. 

Dubbelsteyn is een kleinschalige woonvorm,  met vier woongroepen verdeeld over twee etages. Op iedere woongroep kunnen negen bewoners wonen.  Het merendeel van de bewoners heeft een psycho-geriatrische indicatie, met soms somatische problematiek. Op Dubbelsteyn wordt gewerkt met leefcirkeltechnologie, wat bewoners in staat stelt om de afdeling te verlaten, indien dit veilig en verantwoord kan.

De sfeer binnen Dubbelsteyn is huiselijk en warm. Iedereen kan zich omringen met eigen spulletjes, waardoor men zich snel thuis voelt. Vanuit het gebouw kijken bewoners uit op de wijk Dubbeldam en op de polder. Ook grenst er aan Dubbelsteyn een prachtige beleeftuin.

Expertise
Onze zorg en ondersteuning  is gericht op wonen en welzijn. Dit zorgt voor een prettige woonomgeving, waar cliënten zich veilig voelen. Cliënten bepalen zoveel mogelijk hun eigen dagritme, waarin activiteiten, zowel actief als passief, een belangrijke rol spelen. Samen met de bewoner worden  afspraken gemaakt om een zinvolle dagbesteding te realiseren.

Wij hechten veel waarde aan de betrokkenheid van en samenwerking met familie/mantelzorgers, zodat de bewoners zich prettig voelen.

Op Dubbelsteyn zijn ook vrijwilligers actief.

Faciliteiten

  • 1-Persoonskamer met eigen badkamer (douche en toilet) en Kitchenette. Tevens  is het mogelijk om een wasmachine en droger te plaatsen
  • Binnentuin of balkonterras
  • Restaurant (op de naastgelegen hoofdlocatie)
  • Winkeltje (op de naastgelegen hoofdlocatie)
  • 4 ruime woonkamers met een eigen terras
  • Keuken waar met de bewoners gekookt kan worden
  • Beleefhoeken op elke afdeling 
  • Mogelijkheid om ruimte te huren in de Brasserie voor bijvoorbeeld het vieren van een verjaardag
  • de kapsters en pedicure van Beautysalon ‘Parkpracht’ uit het Parkhuis komen op afspraak naar Dubbelsteyn

Activiteiten
Samen met de bewoner wordt een individueel dagbelevingsprogramma opgesteld. Deze is op maat gemaakt en sluit zoveel mogelijk aan op de wensen, behoeften en mogelijkheden van de bewoner.

Contact
Wilt u meer weten over wonen in Dubbelsteyn of wilt u een vrijblijvende rondleiding? Neemt u dan contact op met ons Cliëntenservicebureau via csb@hetparkhuis.nl op 078  622 00 11.

Voor meer informatie over wat het Parkhuis thuiswonende mensen met gerontopsychiatrische problematiek en andere (zorg)organisaties kan bieden, neemt u contact op met  06-24868033 of gpadvies@hetparkhuis.nl

 

 

 

 

Dubbelsteyn
Meidoornlaan 38-108
3319 HR  DORDRECHT   
Telefoon: 078 6 22 00 00
E-mailadres: info@hetparkhuis.nl