Het Dijckhuis

Het Dijckhuis is een landelijk erkend regionaal expertisecentrum voor mensen met het syndroom van Korsakov en een van de initiatiefnemers van het Korsakov Kenniscentrum. In het Dijckhuis kunnen bewoners rekenen op hoogwaardige zorg, behandeling en begeleiding. Daarnaast bieden we gespecialiseerde arbeidsmatige dagbesteding bij Werkplaats In Bedrijf. Ook leveren wij consultatie en advies aan hulpverleners en zorginstellingen.

In het Dijckhuis wonen 42 bewoners, in 6 woongroepen. Elke woongroep heeft een sfeervolle woonkamer met een zit- en eethoek. De inrichting is modern met lichte, frisse kleuren. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. Er is ook een luxe badkamer met een verstelbaar bad en bubbelbad, waar bewoners heerlijk tot rust kunnen komen. De begane grond beschikt over een grote tuin, waar men lekker buiten kan zitten en kan barbecueën. De 1ste en 2e etage hebben grote balkons met gezellige zitjes. Er is een bibliotheek en een activiteitenruimte.

Expertise
De zorg, ondersteuning en begeleiding die de professionals bieden, is gericht op het bieden van structuur over de gehele dag. Er is een vast ritme met vaste tijden voor opstaan, eten en activiteiten. Dit zorgt voor een goed therapeutisch klimaat en biedt bewoners veiligheid. Bovendien motiveert en stimuleert het hen om individueel of in groepsverband zinvol bezig te zijn.

Meer informatie over wat het Dijckhuis bewoners en hun naasten, thuiswonende mensen met het syndroom van Korsakov en andere organisaties kan bieden leest u hier.

Onderstaand filmpje geeft een kleine impressie over leven met het syndroom van Korsakov. Het was te zien in een uitzending van Spuiten en Slikken d.d. 8 maart 2016
Bron: BNN/Vara

 

 

 

 

Het Dijckhuis
Chico Mendesring 819 A
3315 WX DORDRECHT

Telefoon: 078 630 54 50
E-mailadres: info@hetparkhuis.nl