Parkstaete

Parkstaete is gevestigd  in het Albert Schweitzer ziekenhuis (Gezondheidspark Dordrecht). Er is plaats voor 32 patiënten. Parkstaete is voor mensen met lichamelijke klachten en/of psychogeriatrische problemen (geriatrische revalidatie). We bieden hen revalidatie, observatie en overbruggingszorg. Zij verblijven maximaal 6 weken in Parkstaete. Daarna gaan ze weer naar huis of naar een andere woonvoorziening.

Parkstaete

Er zijn 2 afdelingen. Op de 3e verdieping bevindt zich die voor cliënten met dementie, op de 4e voor cliënten met lichamelijke klachten (somatiek). Elke afdeling speelt in op een andere zorgvraag:  aan mensen met lichamelijke of juist psychogeriatrische problemen.

Expertise
Bij opname vindt een kennismakingsgesprek met een arts plaats, waarna een observatieperiode volgt. Tijdens deze periode heeft de cliënt en de familie een vast aanspreekpunt, de Zorgcoördinator,  voor al hun vragen. Op elke afdeling  is veel aandacht voor de persoonlijke wensen en behoeften van de cliënt. Ook is er speciale aandacht voor wondverzorging door een verpleegkundige.

Eetkamer

 

De zorg en ondersteuning is gericht op het ‘zorgen dat’ in plaats van ‘zorgen voor’. Alle activiteiten zijn gericht op het activeren en versterken van de eigen kracht van cliënt. Er is een apart programma voor fysiotherapie. Er vindt 1 keer in de twee weken een MDO (multidisciplinair overleg) plaats, waarbij de verschillende professionals (zorgcoördinator, fysio-, ergotherapie, arts) bijzonderheden bespreken. Alles staat hierbij in het teken van een voorspoedig herstel dan wel ontslag van de cliënt.

Faciliteiten

  • 1-Persoonskamers met mogelijkheid voor bezoek op de eigen kamer
  • Gezamenlijke eetkamer
  • Gezamenlijke huiskamer met tv
  • Activiteitenbegeleiding
  • Terras
  • Restaurant van het Albert Schweitzer ziekenhuis
  • Gratis WiFi

 

 

Activiteiten

De activiteiten staan in het teken van de revalidatie van cliënten en het versterken van de eigen kracht.

 

Contact
Wilt u meer informatie over deze locatie of wilt u een vrijblijvende rondleiding? Neemt u dan contact op met ons Cliëntenservicebureau via csb@parkhuis.nl of
078  622 00 11.

 

 

Parkstaete
Albert Schweitzerplaats 3
3318 AS  DORDRECHT
Telefoon:
078 654 22 98 (3e etage)
078 654 27 73 (4e etage)
Fax: 078 654 15 68
E-mailadres: info@hetparkhuis.nl

 

Bezoekers van Parkstaete kunnen (betaald) parkeren in de parkeergarage of op het buitenparkeerterrein van het ziekenhuis. Deze parkeerplaatsen zijn eigendom van de gemeente Dordrecht. De gemeente bepaalt de hoogte van de parkeerkosten. Alle actuele informatie over het parkeren op het Gezondheidspark en de Sportboulevard vindt u op de website van de gemeente.

Er is een auto beschikbaar om mensen die slecht ter been zijn te vervoeren van de parkeerplaats naar Parkstaete. Neem hiervoor even contact op met de professionals van de afdeling waar uw familielid is opgenomen.