Fysiotherapie


Ouderen/DrechtMax
Samenwerkende fysiotherapiepraktijken bieden op verschillende locaties in gemeente Dordrecht onder de naam DrechtMax programma's aan voor kwetsbare ouderen.  Klikt u hier voor meer informatie.

Valpreventietraining In Balans
Bent u bang om te vallen of bent u de afgelopen maanden (bijna) gevallen? Meld u dan nu aan voor onze valpreventietraining In Balans. Belt u ons gerust als u nog vragen heeft! Kijk hier voor meer informatie.

Wat doet de fysiotherapeut voor u?
Door ouderdom of ziekte is een goed functionerend lichaam soms niet meer vanzelfsprekend. Onze fysiotherapeuten helpen u graag zo snel en zo goed mogelijk weer op de been.

Voorbeelden zijn:

 • Gaat uw conditie achteruit of neemt de kracht in uw benen af?
 • Is overeind komen moeilijk en raakt uw evenwicht wel eens verstoord?
 • Heeft u moeite met (trap)lopen, fietsen, wassen en/of aankleden?
 • Worden huishoudelijke activiteiten moeilijker, waardoor de kans op vallen toeneemt?
  Wij kunnen u hierbij helpen!

Hoe gaat het in zijn werk?
Tijdens het intakegesprek inventariseert de fysiotherapeut wat uw klachten zijn en tegen welke problemen u aanloopt in het dagelijks leven. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt de fysiotherapeut vervolgens samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. De adviezen en oefeningen zijn er op gericht u zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

De behandeling
Hierbij kunt u denken aan:

 • Het verbeteren van lichamelijke functies, zoals kracht, coördinatie, mobiliteit en conditie
 • Het opstellen van een beweegprogramma en het zo nodig bieden van ondersteuning en begeleiding bij het uitvoeren hiervan
 • Het leren omgaan met mogelijke beperkingen
 • Het bevorderen of onderhouden van de zelfredzaamheid
 • Het bieden van ondersteuning, begeleiding en advies aan cliënt en/of familie/contactpersoon
 • Revalidatie na een acute aandoening of achteruitgang in het functioneren

De fysiotherapeut kan ook samenwerken met andere hulpverleners, zoals de thuiszorgmedewerker of de ergotherapeut. Hiervoor vragen wij altijd éérst uw toestemming.

Hoe kunt u zich aanmelden?
De fysiotherapeut is direct toegankelijk. Dit wil zeggen dat u zonder verwijzing
van uw huisarts contact op kunt nemen met de fysiotherapeut. Natuurlijk kunt u ook mét verwijzing van een specialist of huisarts bij ons terecht.
Het Parkhuis heeft gespecialiseerde fysiotherapeuten in dienst, hierdoor bieden onze fysiotherapeuten een behandeling op maat.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten
Een geriatriefysiotherapeut is een geschoolde en vakbekwame fysiotherapeut. Onze fysiotherapeuten hebben zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen. Daarvoor volgden zij een erkende opleiding, geaccrediteerd door de NVAO, NGF en NVFG. Zij zijn tevens aangesloten bij ParkinsonNet. Dit is een landelijk netwerk van zorgverleners, gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van parkinsoncliënten. Ook zijn onze fysiotherapeuten aangesloten bij het Geriatrienetwerk Drechtsteden. Kijk u op www.geriatrienetwerkdrechtsteden.nl voor meer informatie.

Wordt fysiotherapie vergoed?
Fysiotherapie is niet opgenomen in het basispakket van de ziektekostenverzekeringen, maar wordt vergoed via uw aanvullende verzekering. Als u wilt weten wat u precies vergoed krijgt, leest u dan uw polis na of neem contact op met uw ziektekostenverzekeraar.

Het kan gebeuren dat u niet in staat bent uw afspraak na te komen. Als u bent verhinderd voor een afspraak, geeft u dit dan minimaal 24 uur van te voren aan ons door. Wij kunnen dan in uw plaats een andere cliënt helpen, waardoor we de wachtlijst zo kort mogelijk kunnen houden. Indien u niet tijdig afzegt, brengen wij het wegblijftarief à € 25,- in rekening. Dit wordt niet vergoed door uw verzekeraar.

Heeft u vragen?
Neem dan contact op met ons Cliëntenservicebureau via 078 622 00 11of via csb@parkhuisthuis.nl