Ik Zorg.

Bij het Parkhuis zetten iedere dag vele honderden medewerkers en vrijwlligers zich met veel bevlogenheid in om cliënten te ondersteunen en te verzorgen. Ze ervaren dagelijks dat ze heel divers en betekenisvol werk doen. En dat is niet alleen bij het Parkhuis het geval maar in de gehele zorgsector. Om aandacht te geven aan het belangrijke werk dat je als zorgmedewerker verricht, is er een landelijke campagne gestart onder de naam: Ik Zorg. In heel Nederland zijn er onder vele zorg- en welzijnsprofessionals verhalen en foto's verzameld. Met Ik Zorg laten deze professionals door heel het land zien, voelen en ervaren wat hun werk inhoudt. Ook vijf medewerkers van het Parkhuis doen mee aan deze campagne en vertellen waarom ze voor de zorg hebben gekozen:


"Door er gewoon te zijn, naast mensen te gaan zitten, te kletsen over hun kinderen, een spelletje te doen of even te wandelen, kan ik veel voor ze betekenen. Met wat aandacht kun je iemand ontzettend opvrolijken". 

Lees hier het hele verhaal van Amélie


"Als verpleegkundige op een afdeling psychiatrie is je dag nooit hetzelfde. Elke cliënt heeft een ander ziektebeeld. Van te voren weet je niet wat er komt, want de mensen met wie je werkt hebben onvoorspelbaar gedrag, en je moet daar elke keer op inspelen. Dat vind ik ontzettend boeiend".

Lees hier het hele verhaal van Patrick

"Hoewel de gesprekjes met de mensen eigenlijk nergens over gaan, vanwege hun dementie, merk je dat dat contact maken toch heel belangrijk is. Je ziet het gewoon: aan hun lichaamshouding, hun gezicht. Ik kan mensen goed op hun gemak stellen. Dat is waarschijnlijk iets wat ik van het kappersvak heb overgehouden".

Lees hier het hele verhaal van Barbara

"Het voordeel van werken in een groot woon- en zorgcentrum is dat er veel groei- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn. Je hebt immers bewoners met psychosomatische klachten, maar ook somatische patiënten. En behalve fysiotherapie heb je hier veel andere specialismen Dat multidisciplinaire spreekt mij bijzonder aan. Er zijn meer dan voldoende richtingen waarin je je kunt ontwikkelen, of zelfs omscholen. Wie weet doe ik dat nog wel een keer".

Lees hier het hele verhaal van Emma

"Soms hebben bewoners maar weinig contact met familie. Er is dus veel eenzaamheid. Als ik er ben, dan reageren ze altijd zo blij. Het alternatief is dat ze een hele dag niks doen en naar de muur zitten te staren. Nu zijn we de hele ochtend aan het schilderen, of tekenen, of iets anders wat ze leuk vinden om te doen".

Lees hier het hele verhaal van Julia


De landelijke campagne Ik Zorg is erop gericht om de komende jaren veel nieuwe medewerkers te werven voor de sector Zorg en Welzijn. Ook het Parkhuis is constant op zoek naar nieuwe medewerkers met hart voor de zorg. Voor diverse niveaus hebben we regelmatig vacatures. Ook instromen via een BBL-traject is mogelijk. Kijk bij 'vacatures' en 'opleiden' voor de mogelijkheden. Een open sollicitatie is ook altijd welkom. 

Meer info, foto’s en verhalen: www.ontdekdezorg.nl. #IkZorg