Middenhoeve

Middenhoeve, de eerste locatie van het Parkhuis in Dubbeldam, is het huis van 185 bewoners met dementie (ook op jonge leeftijd) en psychische problemen op oudere leeftijd. Door het gebruik van warme kleuren, comfortabel meubilair en een goede akoestiek heeft iedere ruimte een persoonlijke uitstraling.

Iedere huiskamer heeft een eigen voordeur met bel. De ‘voorgevel’ heeft ook een eigen kleur voor de herkenbaarheid. De voordeuren zijn altijd dicht, dit biedt rust. In de huiskamers is een scheiding tussen actieve en niet-actieve gedeelten. Dit geeft ieder deel een duidelijke structuur en eigen karakter én een rijke leefomgeving. De tafels staan bij het raam. Uit onderzoek blijkt dat dit contact bevordert. Daglicht is het toverwoord. Elk mens heeft voldoende daglicht nodig om gezond te blijven. Het vermindert stress en angst.

Er zijn rechte zichtlijnen. Dode eindpunten ontbreken. De subgangen, waaraan de slaapkamers liggen, zorgen voor extra privacy. Om cliënten niet onnodig af te leiden, lopen (dienst)deuren langs de looplijn en gaan deze op in het patroon van de muur. Dit zorgt voor een onopvallende begrenzing, wat voor mensen met dementie prettig is.

Er is een belevingsgericht loopcircuit. Daarmee bieden we prikkels aan en nodigen we bewoners uit te bewegen naar beleefhoeken. Dit vermindert het dwalen. Bewoners lopen hierdoor 'gericht'. Er zijn 8 beleefhoeken. Hier kunnen bewoners even zitten en hun benen laten rusten, waardoor ze minder moe worden en valpartijen kunnen worden voorkomen. Bovendien vinden in deze hoeken kleinschalige activiteiten plaats. Bekijk onderstaand filmpje voor een sfeerimpressie:

 

 

Faciliteiten


 

Activiteiten

Samen met de cliënt wordt een individueel dagbelevingsprogramma opgesteld. Deze is op maat gemaakt en sluit zoveel mogelijk aan op de wensen, behoeften en mogelijkheden van de cliënt.

Contact
Wilt u meer informatie over deze locatie of wilt u een vrijblijvende rondleiding? Neemt u dan contact op met ons Cliëntenservicebureau via csb@hetparkhuis.nl of
078  622 00 11.

 

 

 

Het Parkhuis - Middenhoeve
Haaswijkweg Oost 69a 
3319 GB  DORDRECHT 
Telefoon: 078 622 00 00 
Fax: 078 622 00 05 
E-mail: info@hetparkhuis.nl