Haaswijk

Haaswijk is de nieuwste locatie van het Parkhuis. Compleet gebouwd en ingericht met Kleinschalig wonen voor mensen met dementie in gedachten.  Persoonsgerichte zorg, waar de persoon en niet de aandoening of beperking centraal staat, is daarbij het uitgangspunt. Op de begande grond en tweede verdieping van Haaswijk wonen mensen met dementie op oudere leeftijd . De eerste verdieping biedt een thuis aan mensen met dementie op jonge leeftijd.

Eigen studio of appartement
Onze nieuwste woonomgevingen, Haaswijk en Dubbelsteyn, zijn gebouwd op basis van deze visie. In kleine woongroepen van maximaal 9 bewoners bieden we persoonsgerichte ondersteuning en zorg. Haaswijk heeft 18 tweekamerappartementen en  54 zorgstudio’s. Iedere bewoner heeft een eigen appartement of studio met een eigen huisnummer en postadres (gemeentelijke inschrijving). 
Het leven van de bewoner vindt plaats in zijn eigen studio of appartement. Een geborgen plek, ingericht met de eigen meubels en spullen van thuis. Dat geeft een herkenbaar thuisgevoel en zorgt voor rust. Alle woongroepen hebben een fijne gezamenlijke ruimte, maar de bewoner bepaalt zelf waar hij/zij wil zijn. Wat langer uitslapen? Liever ontbijten op de kamer in plaats van in de gezamenlijke ruimte? Meedoen aan een activiteit of liever zelf een rondje lopen in de binnentuin? Het kan allemaal. De regie ligt bij de bewoner.

Onze medewerkers zijn te gast in de woonomgeving van onze bewoners en houden rekening met de individuele wensen en behoeften. Uiteraard afgestemd op het ziektebeeld en in overleg met de familie.

Zorgtechnologie
Net als Dubbelsteyn, maken we in Haaswijk en Dubbelsteyn, gebruik van moderne zorgtechnologie. Het geeft de bewoners maximale bewegingsvrijheid. Het doet veel voor het welzijn van een mens als hij zich vrij kan bewegen, rondlopen door verschillende ruimtes, door het hele pand of een ommetje kan maken in de tuin als de zon schijnt. Het zijn de kleine dingen die een enorm verschil maken. Daarom is onze nieuwbouw
voorzien van speciale zorgtechnologie. Denk aan leefcirkels, slimme sensoren en plafondtilliften. Dit biedt de bewoners een groter gevoel van vrijheid en eigen regie. En doordat medewerkers efficiënter kunnen werken, blijft er meer tijd over voor persoonlijke zorg en aandacht voor de bewoner. 

Kleurgebruik & inrichting
Mensen met dementie verwerken prikkels op een andere manier. In het kleurgebruik en de inrichting van de woonruimtes is hier rekening mee gehouden. Warme kleuren (die hebben invloed op eetlust en zetten aan tot activiteit), comfortabel meubilair en een goede akoestiek zorgen voor een fijne, huiselijke omgeving. 

Langs het loopcircuit in de carré vorm worden verschillende beleefhoeken gecreëerd waar bewoners kunnen ontspannen of zich kunnen laten verleiden door speelse elementen. Denk aan een bioscoophoek, muziekhoek, bibliotheekhoek of moestuinhoek. We maken verbinding met de belevingswereld van de bewoners.

 

Haaswijk
Haaswijkweg Oost 69a
3319 GB Dordrecht
T 078 622 00 00
F 078 622 00 05